piątek, 19 października 2012

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi aspektami cyklu "Smaki polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy oszczędzić od zapomnienia przepisy naszych babek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Naświetlamy potrawy lokalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, kiedy je szykować. 1. Gruszki na trzy sposoby 2. Jabłka w szlafroczkach 3. Kruche ciasteczka ze skwarkami 4. Migdałowy mazurek 5. Piernik 6. Waniliowe pierogi z makiem 7. Strudel ciągniony 8. Szarlotka po staropolsku

Zobacz Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe delicje. Wolumin 5. Pozycja bibliograficzna z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Książka z rozkazami kulinarnymi wzbogacona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy sędziwą, dobrą naszą kuchnię. Potrzebujemy oszczędzić od zapomnienia rozkazy naszych babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy miejscowe takie, które nie są umiane w żadnym innym rejonie Europy. Ukazujemy, jak je upitrasić. 1. Indor dwukolorowy 2. Brzydkie kaczątko staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka nabijana 4. Szyjek gęsie wypychane 5. Indor wypychany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka zmieniana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kogutek na zielono

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Lektura z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi obrębami cyklu "Smaki polskie". Projekt ofiarowany krajowemu dziedzictwu kucharskiemu. Hołubimy starą, zdolną lokalną kuchnię. Pożądamy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babuń. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Opisujemy potrawy regionalne takie, które nie są wybitne w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, jakim sposobem je upitrasić. 1. Barszcz koralowy 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z kapuchy

Gusty polskie. Warzywne różności. Tom 1. Książka z rozkazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z podręcznikami kucharskimi uzupełniona o DVD z przegłosowanymi odcinkami cyklu "Gusty własne". Program poświęcony własnemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, rzetelną krajową kuchnię. Chcemy zachować od chwili zapomnienia rozkazy naszych nestorki. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wystawiamy potrawy regionalne takie, jakie nie są znakomite w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak konsumuje szykować. 1. Bigos 2. Maszyna licząca podlaski 3. Gołąbki malutkie i ogromne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa faszerowane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Pierwsze i placuszki z dyni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz