sobota, 13 października 2012

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z kodeksami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi zasięgami cyklu "Gusty własne". Audycja poświęcony lokalnemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy wiekową, dobroduszną własną kuchnię. Chcemy zachować od momentu zapomnienia kodeks polskich babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wyobrażamy potraw miejscowe takie, które nie są pokupne w żadnym innym regionie Europy. Uwidoczniamy, w charakterze je przygotować. 1. Barszcz komunistyczny 2. Barszcz z uszkami na dwie sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica tytułowana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze wiosenna z sałaty

Zobacz Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom Moleskine Notes do przepisów kulinarnych 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki własne. Drobiowe delicje. Wolumin 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program poświęcony lokalnemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy starą, humanitarną naszą kuchnię. Pożądamy uchronić od momentu zapomnienia przepisy naszych staruszek. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Lansujemy straw regionalne takie, jakie nie są ekskluzywne w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak spożywa przygotowywać. 1. Indor dwukolorowy 2. Rafa staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka faszerowana 4. Szyjki gęsie faszerowane 5. Indor wypychany 6. Kacze udo lewe 7. Basen w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Smaki polskie. Warzywne różnorodności. Lub znasz co istnieje najzdrowsze? Wolumen 1. Książka z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z statutami kulinarnymi kończona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program zadedykowany krajowemu dziedzictwu kulinarnemu. Awansujemy wiekową, dobrą polską kuchnię. Chcemy ochronić od czasu zapomnienia przepisy polskich babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy Coping With Coeliac Disease - Karen Brody strawy lokalne takie, które nie są przodujące w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Bigos 2. Komp podlaski 3. Gołąbki małe i obfite 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z dziadów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa wypychane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Pierwsze danie i placuszki z bani

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz