środa, 13 czerwca 2012

Zapiekanka ze śliwkami

30 g pełnoziarnistego ryżu uwarzonego na krucho,1 przypalany grzybek,100 g śliwek bez pestki,natka,sok z cytryny,1 żółtko,2 łyżki śmietany 18%,chlorek sodu, ruchaj,1/2 łyżeczki niskokalorycznej margaryny,1/2 łyżeczki bułek masowanej

Grzybek i śliwki umyć, uwarzyć. Grzybek pokroić w paseczki, śliwki pokruszyć. Ryż wymienić z sokiem z cytryny, grzybkiem, śliwkami, pryskać natką. Śmietanę roztrzepać z żółtkiem, solą, pieprzem i wywarem z grzybka czyli śliwek. Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną, wyiskać ryżem, polać przygotowywaną śmietaną, rozsypywać bułą, umieścić aż do nagrzanego pieca i kuchenka 20 minuty.

przyczyna: onet.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz