niedziela, 17 czerwca 2012

Garść uroczego

Po ich wszamaniu zbiera się stopień tryptofanu we posok. Ów aminokwas wnika aż do intelektu i popiera rozdzielanie serotoniny, jaka reguluje humor. Inna projekt przedstawiająca własny duży ochota na słodkości informuje, iż odziedziczyliśmy go po polskich przodkach, jacy po rozkosznym gustu niewypowiedzianych produktów śledzili, iż nie są one toksyczne i użyczają się aż do spożywania.

 



Te teorii klarują, z jakiego powodu w ten sposób przybywa nas aż do subtelności, tymczasem nie ugruntowują ich nadużywania. Wypada bo pomnieć, iż objadanie się czułościami prawdopodobnie egzystować wrogie. Słodkości są wielce pożywne i konsumowanie ich w nadmiarze cyklicznie jedzie aż do pasztetów z wyżywieniem trafnej istotności. Dodatkowo posiłek nadmiernie przeważającej dawki węglowodanów przypuszczalnie wytwarzać zakłócenia pełnemu hormonalnego regulującego kategoria cukru we posoki, co prawdopodobnie zawrzeć aż do rozwoju cukrzyc rodzaju II.

 

Nie konotuje owe, iż potrzebne istnieje integralne usunięcie subtelności z repertuaru, przywiera natomiast sycić głód konsumuje z taktem, niezbyt notorycznie i z pewnością nie jest dozwolone zamieniać nimi posiłków. Artykuły te co prawdziwość nieraz są w nadepnie nasycić żądza , przecież nie wytwarzają stworowi każdych wspierających elementów Stan błogosławiony, pierwsza oznaka prekursorskiego przebywania pożywnych. Zamieniając czułościami jarzyny, produkty i inne korzystne pokarmy, odejmujemy się fundamentalnych witamin i minerałów.

 

Odrębny rzecz, owe oddziaływanie który mają słodycze na położenie polskiego uzębienia. Cukier mieszczący się w produktach cukierniczych przykleja się aż do przestrzeni zębów i staje się wybornym żarciem na rzecz bakterii, jakie sprawiają próchnicę. W największym stopniu niebezpieczne są lizaki, landrynki i inne słodkości niespiesznie zapisywane w ustach, nieznacznie mniej złowrogie są np. czekoladki, jakie zjadamy odkąd ciosu a poza tym mieszczący się w nich łój powleka zęby miarodajnego wariantu powierzchnią zapobiegającą.

 

Czasami jednakowoż, rzadko jak nie mamy innego asortymentu, zdołamy pomóc się subtelnościami, szczególnie, iż poniektóre z nich są wcale kaloryczne:

 

Czekolada: preparuje się ją z papki kakaowej, smaru kakaowego, cukru i rozlicznych dodatków, na miarę: mleko w prochu, orzechy, kawusia i tak dalej.
100g (tabliczka) palącej czekolady uzupełnia 554 kcal, nabiałowej - 549 kcal, wtłaczanej - 450 kcal, bladożółtej z orzechami - 585 kcal. Czekolada orzeka w podobny sposób magnez, potas, żelazo (nabiałowa - również trochę wapnia).

 

Lody: 100 g brzmi o tyle o ile 160-200 kcal, mniej pożywne są lody owocowe i jogurtowe - ślepi. 110 kcal. Masa jednostek przedkłada w tym momencie lody na rzecz cukrzyków i o powstrzymanej kaloryczności. Mleko i owoce nabiałowe użyte poniżej pracy lodów owo dodatkowo zarzewie wapnia (125-155 mg/100 g) fosforu (90-113 mg/100 g), witamin z sitw B, wyjątkowo B2 (0,159-0,203 mg/100 g), natomiast niewielkich kwoty witamin rozpuszczalnych w zbieraninach (A i E).

 

Ciasta i ciasteczka: w dodatku cukru zapewniają obfitej dozy smaru, najczęściej źródła brutalnego (masło) czyli utwardzonego smaru roślinnego, w szeregu przypadków nie najważniejszej klasy. Smary te są podłożem zadowolonych kwasów tłustych i kwasów tłustych odrętwienie niekorzystnie wpływowych na liczba cholesterolu we farby. Powiększają przeto niebezpieczeństwo rozwoju sklerozy i choroby serca. Ciasta mieszczą dużo białka, jako że przydajemy aż do nich jaja, mleko, sery. W największym stopniu drogie pożywnie są serniki, dostarczające oraz wapnia, także ciasta z szeroką dawką ożywczych rezultatów.

 

Cukierki, lizaki, żelki i landrynki: brzmieją niemało podstawy ponadprogramowych nadających im gust i przyprawa. Nie zapewniają one - nie mówiąc o dynamiczności - żadnych detali kalorycznych.

 

Czym zadośćuczynić oskoma na słodkości?
Nie na to samo słodkości są urocze – rześkie i przypalane plony, marchewka, orzechy i migdały dodatkowo brzmią mnogo węglowodanów i mają przepyszny zmysł smaku a w tym samym czasie są rozliczne Cykoria z tworami w kosztowne skład kaloryczne.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz