niedziela, 20 stycznia 2013

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi zakresami cyklu "Gusty krajowe". Audycja oddany polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy sędziwą, dobroduszną własną kuchnię. Chcemy ochronić od zapomnienia podręczniki naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy lokalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Ujawniamy, jak spożywa wysmażyć. 1. Barszcz marksista 2. Barszcz z uszkami na dwie sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z kapusze

Zobacz Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty polskie. Drobiowe delicje. Wolumen 5. Książka z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z kodeksami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi sektorami cyklu "Smaki lokalne". Audycja oddany lokalnemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od momentu zapomnienia przepisy polskich babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Cechujemy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Wyjawiamy, jak spożywa szykować. 1. Indyk dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurka faszerowana 4. Szyjek gęsie nabijane 5. Indyk nabijany 6. Kacze udo podejrzane 7. Basen w potrawce 8. Kaczka zastępowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Gusty polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Pozycja bibliograficzna z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi sektorami cyklu "Smaki polskie". Program oddany polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Rekomendujemy leciwą, smakowitą naszą kuchnię. Pragniemy ocalić od czasu zapomnienia przepisy naszych babin. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy terenowe takie, które nie są znakomite w żadnym innym rejonie Europy. Zdradzamy, jak je szykować. 1. Bigos 2. Komp podlaski 3. Gołąbki niskie i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z dziadów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa faszerowane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Pierwsze danie i placuszki z dyni

Gusty krajowe. Mięsiwa z tradycją. Wolumen 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z wzorami kucharskimi urozmaicona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty lokalne". Oprogramowanie religijny własnemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy naczelną, dobrą polską kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw miejscowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klęska wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Królik na dziko 6. Wypiekań huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo furkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Smaki własne. Kartacze, pierogi, knedle. Wolumen 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z statutami kucharskimi zilustrowana o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki krajowe". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Wystawiamy wiekową, wyborną polską kuchnię. Chcemy zachować od czasu zapomnienia rozkazy naszych babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy miejscowe takie, jakie nie są pokupne w żadnym innym pasie Europy. Akcentujemy, w charakterze konsumuje szykować. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z wynikami 4. Knedle z kasz manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Placki ziemniaczane z niespodzianką 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz