Publikacja z wzorami kulinarnymi ubogacona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Oprogramowanie poświęcony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy starą, porządną polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy polskich starowinek. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy miejscowe takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, w jaki sposób spożywa przygotować. 1. Indyk dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka faszerowana 4. Szyi gęsie wypychane 5. Indor nabijany 6. Kacze udo podejrzane 7. Kaczor w potrawce 8. Kaczka luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurek na zielono
Gusty polskie. Kopystką rozlewane. Tom 4. Pozycja bibliograficzna z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Książka z przepisami kucharskimi dodana o DVD z wybranymi zakresami cyklu "Gusty polskie". Program zadedykowany własnemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą krajową kuchnię. Potrzebujemy ocalić od czasu zapomnienia przepisy naszych babek. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, jakie nie są wzięte w żadnym innym rejonie Europy. Uwidoczniamy, jak je przyrządzać. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica nazywana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z fors
Smaki polskie. Warzywne różności. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Lektura z przepisami kulinarnymi urozmaicona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty krajowe". Projekt religijny krajowemu dziedzictwie kulinarnemu. Awansujemy leciwą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy polskich babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potraw miejscowe takie, które nie są prestiżowe w żadnym innym regionie Europy. Wyjawiamy, jak na przykład konsumuje przyrządzić. 1. Bigos 2. Maszyna matematyczna podlaski 3. Gołąbki marne i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Pierwsze i placuszki z bani
Smaki krajowe. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Lektura z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Książka z wzorami kulinarnymi naznaczona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty własne". Plan poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Wyróżniamy leciwą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od chwili zapomnienia przepisy polskich seniorek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Spełnimy potrawy terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Manifestujemy, w jaki sposób je upitrasić. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klops wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z bryłą 5. Królik na dziko 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki lub terkoczże Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz